Sezgin Baran Korkmaz Beyrut'a Kaçmış

TAKİP ET

Bir dönem yandaş medyanın manşetlerini süsleyen ve genç girişimci olarak ünlenen Sezgin Baran Korkmaz'ın SBK Holding'ine operasyon düzenlenmesinin ardından şahsın yurtdışına kaçtığı öğrenildi.

Kara para akladıkları gerekçesi ile aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu 19 şirket yöneticisi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Korkmaz ve yedi kişinin yurt dışında olduğu öğrenilmişti.

Firar durumunda olan bir şüpheliyi yakalama çalışmaları ile şirketlerdeki aramaların devam edildiği kaydedilirken, kara para aklandığı tespit edilen SBK Holding A.Ş'nin şirket serverlarının da yerinde olmadığı ve imha edildiği öğrenildi.

Yürütülen soruşturmalarda, potansiyel vergi mükellefi Isanne S.a.r.l Lux. unvanlı şirketin adresinin boş olduğu ve hayali bir ‘şirket' konumunda bulunduğu ifade edilirken, böyle bir firmanın belirtilen adreste faaliyet göstermediği anlaşıldı. Yurt dışında bulunduğu tespit edilen Sezgin Baran Korkmaz'ın evinde yapılan aramalarda ise şömine içerisinde yakılmış telefonlar bulunduğu iddia edildi.

Firari Korkmaz'ın, "Queen Anne" isimli yatı ile Kıbrıs'tan Beyrut'a kaçtığı edinilen bilgiler arasında.

sbk holding Sezgin Baran Korkmaz gözaltı kara para gözaltı kararı gözaltına alındı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon kaçış beyrut kaçış rotası