Sezgin Baran Korkmaz: Lüksemburg'dayım Pazartesi Günü Döneceğim

TAKİP ET

Kara para aklama operasyonuyla gündem olan SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz, YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

SBK Holding'e yapılan operasyonda kara para akladıkları gerekçesi ile aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu 19 şirket yöneticisi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Korkmaz ve yedi kişinin yurt dışında olduğu öğrenilmişti.

Hakkında Beyrut'ta olduğuna dair haberler de çıkan Korkmaz, YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

Hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Korkmaz, Lüksemburg'da olduğunu söyledi. Cüneyt Özdemir'in "Türkiye'de aranıyorsunuz haberiniz var mı" sorusuna yanıt veren Korkmaz, "Evet medyadan gelişmeleri takip ediyorum. Pazartesi günü İstanbul'da olacağım" dedi.

Korkmaz, Özdemir'in "Kaçtınız mı" sorusuna ise "Kaçmam için benim aranmam veya yurt dışı çıkış yasağımın olması lazımdı. Benim hala yurt dışı çıkış yasağım yok. Ben 13 gündür buradayım. Hakkımda herhangi bir yurt dışı çıkış yasağı yok ki kaçayım" diye yanıt verdi.

Korkmaz, "Lüksemburg'a neden gittiniz" sorusuna ise "Benim burada üç tane şirketim var. Burada inşaatlarım var. İlk kez gelmiyorum buraya. Benim uçuş kayıtlarıma bakarlarsa ayda üç kez geliyorum" diyerek cevapladı.

sbk holding Sezgin Baran Korkmaz gözaltı kara para gözaltı kararı gözaltına alındı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon kaçış beyrut kaçış rotası lüksemburg cüneyt özdemir youtube