Sezgin Baran Korkmaz'ı Soylu'yla Görüşmeye Çağıran Polis Müdürü Yurt Dışı Görevine Atandı

TAKİP ET

Sezgin Baran Korkmaz'ı Süleyman Soylu ile görüşmek üzere İçişleri Bakanlığı'na çağıran polis müdürü yurt dışı görevine tayin edildi.

Tolga Şardan, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nda yaşanan telaşı T24'teki köşesine taşıdı. Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesi ihtimalinin daha yüksek görülmesinin Türk İçişleri Bakanlığı'nda yarattığı telaşı anlatan Şardan, Korkmaz'ın bizzat Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Holoğlu tarafından değil, Holoğlu'nun emrinde çalışan bir şube başkanı olduğunu iddia etti.

"Görevi organize suçla mücadele etmek olan şube müdürü, genel müdür yardımcısının talimatıyla hakkında adli soruşturma yürütülen bir şüpheliyi, İçişleri Bakanı ile görüşmek amacıyla Ankara'ya çağırıyor! Korkmaz da ilgili yerlerle irtibat kurduktan sonra Ankara'ya geliyor.

Sonrasında da Korkmaz'ı İçişleri Bakanı ile görüştürmek için Ankara'ya davet eden şube müdürü yine Soylu'nun onayıyla KOM Dairesi'nin yurt dışında irtibat görevlisi olarak atanıyor!

Nasıl ama! Tesadüfler peş peşe gelişmiş.

İşin diğer ilginç yönü daha var. Korkmaz, 5 Aralık 2020 cumartesi günü bakanlıkta ve emniyette mesainin olmadığı sırada Soylu ile görüşüyor. 6 Aralık Pazar günü yurt dışına çıkıyor" diyen Şardan yazısına şöyle devam etti: 

"Bir soru ile olayın pekişmesine katkı vereyim.

Korkmaz, 5 Aralık 2020 günü Soylu ile kaç kez görüştü? İlk görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine İstanbul'a doğru yola çıkan Korkmaz, geri dönüp bir kez daha Soylu ile görüştü mü?

Korkmaz'ın bakanlığa gidişinde yanında emniyetten kimler vardı? 

Mesela bakan makamına çıkılan özel merdivenlerin başında Soylu'nun müsait olmasını beklerken kimlerle sigara tüttürdü? Bu isimler KOM'dan sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ve KOM Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu muydu? Ayaküstü sigara sohbetinde neler konuşuldu?

Varlığı - yokluğu belli olmayan, düşük profilli Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, gelişmeler içinde yer alan ve Soylu'nun A takımındaki personeli hakkında idari soruşturma başlatacak mı? Yoksa bu kadar ağır ithamlar ve iddiaları, sıradan yurttaş gibi seyredecek mi?"

Sezgin Baran Korkmaz'ı Soylu'yla Görüşmeye Çağıran Polis Müdürü Yurt Dışı Görevine Atandı