Sezgin Baran Korkmaz'ın 'Ablası' Sevilay Yılman Kimdir?

TAKİP ET

Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasında gerçekleşen konuşmaları yayımlaması ve mal varlığı ile gündeme gelen HaberTürk yazarı Sevilay Yılman ismi merak edilmeye başlandı. Peki Sevilay Yılman kimdir?

Medya dünyasında deprem devam ediyor.

Sezgin Baran Korkmaz ile yakın ilişkisi ve Veyis Ateş'in konuşmasını yayımlamasıyla gündeme gelen Sevilay Yılman'ın mal varlığıda dikkat çekmişti. Peki Sevilay Yılman kimdir? Sözde çözüm süreci döneminde ne demişti? 

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine “Abla” diye hitap etmesi ve aralarındaki tanışıklık ile gündeme gelmişti.

Yılman, söz konusu iddialara yazdığı bir yazısında “Vallahi billahi bir bağım, bağlantım filan yok' deyip tanışıklığımızı, arkadaşlığımızı inkar etmemi falan mı? Çok beklerler… Boşuna beklerler… Çünkü mesele bir gazetecinin ister işadamı olsun ister siyasi ister bürokrat ister yargı mensubu… Önemli olan tanıyıp tanımaması değildir… Ne tür bir ilişki kurduğudur" sözleri ile cevap vermişti. 

Yılman, Sezgin Baran Korkmaz ile ilk kez bir AKP’li milletvekili sayesinde tanıştığını da söylemişti. 

Konuşmaları Yayımladı

Habertürk yazarı Yılman, bugün yayınladığı yazısında ise Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasında geçen konuşmaları ifşaladı. 

Yılman, yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın ona bir ses kaydı dinlettiğini ve ses kaydında Veyis Ateş’in Korkmaz’dan rüşvet istediğini duyduğunu yazdı.

Mal Varlığı Dikkat Çekti

İsminin gündeme gelmesinin ardından Yılman’ın mal varlığı da dikkat çekti. Yılman’ın Instagram hesabından paylaştığı Boğaz manzaralı evinin fotoğrafları da konuşulmaya başlandı. 

Yılman da mal varlığı ile ilgili konuşuları FETÖcü ilan edip ardından mal varlığını açıkladığı bir yazı yayımladı.

Yalıkavak Maria Fotoğrafları

 

Yılman’ın, Sedat Peker’in videolarında bahsi geçen Bodrum Yalıkavak Marina’dan paylaştığı fotoğraflar ve Marina’da gittiği restoranları övdüğü paylaşımları da ortaya çıktı.

Çözüm Süreci Desteği

Sevilay Yılman, o yıllarda eşinin soyadını kullandığı için Sevilay Yükselir ismi ile tanınıyordu. Yılman, 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’ye olan desteğini açıkça belirttiği için kendisine birçok tepki gelmişti. Bu sebeple Sabah gazetesi ve A Haber’den kovulmuştu. Aynı zamanda Yılman, sözde Çözüm Süreci hakkında “Demokratikleşme adımı”, “İyi niyetli ve barışçıl bir girişim” ifadelerini kullanarak sürece olan desteğini de belli etmiştir.

Atatürk Düşmanı Fatih Tezcan ile Aynı Masa

Sevilay Yılman'ın 2014 yılında paylaşılan bir fotoğrafta ise Atatürk'e hakaretler eden Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Fatih Tezcan ile aynı masada olduğu ortaya çıktı.

Yılman'ın Tezcan'ın "Gülen Örgütüyle Mücadele Timi!" notuyla yaptığı paylaşıma "Ben de geliyorum" yazdığı görüldü.
 

 

sevilay yılman sezgin baran korkmaz veyiz ateş habertürk yalıkavak çözüm süreci atatürk fatih tezcan