Sezgin Tanrıkulu: Yargı Önünde Hesap Soracağız, Helalleşmeyeceğiz

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de süregelen bütçe görüşmelerinde "Hırsızları evden çıkaracağız, bağımsız Yargı önünde adil biçimde hesap soracağız, helalleşmeyeceğiz" dedi.

TBMM'de yaptığı konuşmasında onlarca yıldır işletmeye alınmayan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın defalarca tarih vermesine karşın hayata geçirilmeyen Güneydoğu Anadolu Projesi'ne değinen Tanrıkulu, "Sene 2021. Neden bitmedi değerli dostlar?" diye sordu.

"Çünkü ekseninizi değiştirdiniz. Yatırımdan ve üretimden uzaklaştınız. Çılgın projelere ve ranta dönüştünüz" diyen Tanrıkulu, "İstanbul’da bir çılgın proje planlıyorsunuz. O proje, İstanbul’u felakete sürükleyecek ve rant sağlayacak ama GAP bölgeyi felaketten kurtaracaktı, istihdam sağlayacaktı. Bunlardan vazgeçtiniz nedeni şu. Çünkü GAP Projesi size bir rant sağlamıyor, bir rant sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

Rant Yok Diye GAP'ı Bitirmiyorsunuz

"Eğer biterse 4 milyon kişiye iş sağlanacak, 2 milyon 100 bin hektar da sulamaya açılacak. Büyük bir proje ama yeni ihale yapamıyorsunuz, yeni ihale yapma şansınız yok. O nedenle de ödenek aktarmıyorsunuz, projelerinizi ranta aktarıyorsunuz. Bakın Silvan Barajı bitmedi, eğer biterse Silvan Ovası filan hepsi sulanacak" diyen Tanrıkulu, GAP projesine kaynak aktarılmamasının şahsi rant sağlamayacak olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Hesap Soracağız, Helalleşmeyeceğiz

"Kendi bakanlarınız 2008 yılında, 2015 yılında, 2017 yılında ‘bitecek’ demiş. Neden bitmedi?" diye soran Tanrıkulu, "Şunu söyleyeceğim değerli arkadaşlar bakın: Hırsız evin içindeyse, kilit işe yaramaz. Hırsızları evden çıkaracağız, bağımsız Yargı önünde adil biçimde hesap soracağız, helalleşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

sezgin tanrıkulu hesap soracağı soracağız helalleşmeyeceğiz chp