SHGM'den Pilotlara: Okçular Tepesini Terk Etmeyin

TAKİP ET

SHGM pilotlara "Okçular tepesini terk etmeyin" çağrısı yaptı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Avrupa ülkelerindeki havalimanlarında personel sıkıntısı yüzünden yaşanan kaos nedeniyle başta Almanya olmak üzere bazı ülkelerin Türkiye’den geçici personel getirilmesine yönelik çalışmaları üzerine havacılık sektörü çalışanlarına 'Okçular tepesini terk etmeyin' çağrısı yaptı.

SHGM' nin resmi internet sitesinde havacılık sektörü çalışanlarına yönelik yapılan çağrıda Avrupa ve dünya havacılık sektörü kâbusu yaşarken Türk sivil havacılığının çalışanların sabır ve azmi sayesinde lider konumunu sürdürmeye devam ettiğinin altı çizildi.

Sitede yer alan açıklamada "Bu nedenle, bazı ülkelerin ve bu ülkelere ait işletmelerin, Türk sivil havacılığına imrenmeleri ve çalışanlarını istihdam etmeye yönelik çalışmalarını son derece normal karşılandığının ifade edildiği açıklamada "Bu kapsamda, son günlerde bazı ülkelerin, havacılık profesyonellerimizi istihdam etmeye yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını titizlikle takip etmekteyiz. Bu ülkelerin yapmış olduğu çalışmaların bir diğer amacının, sizler gibi nitelikli ve başarısı tasdiklenmiş profesyonelleri istihdam etmenin yanı sıra ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişini durdurmaya yönelik olduğunun da bilincindeyiz. Konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, Türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz" denildi.

shgm sivil havacılık genel müdürlüğü okçular tepesini terk etmeyin okçular tepesi