Şiddet Gören Kadını Korumak İsterken Cinayet İşleyen Kadir Şeker'e 12 Yıl 6 Ay Hapis

TAKİP ET

Konya'da, sevgilisini döven Özgür Duran'ı engellemek için bıçaklayan Kadir Şeker, suçu 'haksız tahrik altında' işlediği gerekçesiyle 'kasten adam öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da 5 Şubat akşamı gerçekleşen olayda, Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Kadının evden çıkıp parka gitmesiyle Özgür Duran da peşinden gitti ve tartışma parkta da devam etti. Bu sırada tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker de kadının dövüldüğünü sanıp olaya müdahale etmek istedi.

Kadını Korumak İstemişti

Çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca, 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şeker hakkında Cumhuriyet Savcısı da 16 Eylül günü görülen 3’üncü duruşmada verdiği mütalaasında iddianameye bağlı kalarak suçun ağır tahrik altında işlendiğini belirterek, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep edildi.

Karar Verildi

4'üncü kez hakim karşısına çıkan Kadir Şeker'in savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kadir Şeker'e 'kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından bu cezayı, suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıla indirdi. Duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 12,5 yıla indirdi.

kadir şeker konya karar verildi 12 yıl 6 ay hapis cezası kadına şiddet kadın cinayetleri secgilisi döverken kadını kurtarmak istedi hayatı karardı kadir şeker'e haksız ceza kadir şeker davası