Şiddete Uğradığı İçin Şikayetçi Olmaya Giden Kadına 'Kapını Kilitle Öyle Otur' Cevabı

TAKİP ET

Evliyken şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanan kadın, boşandıktan sonra da eski eşi tarafından şiddete maruz kaldı. Şikayetçi olmak için adliyeye giden Ülkü D., 'Kapını kilitle, otur' yanıtıyla karşılaştığını söyledi.

Muğla Yatağan’da evli olduğu Aziz A. adlı erkek tarafından şiddete uğrayan Ülkü D., 2017 yılında boşanarak kendine yeni bir hayat kurmak istedi. 12 yıllık evliliğini bitirip boşanmasına rağmen eski eşinin şiddetinden kaçamayan kadın, son olarak 23 Mart Salı günü Aziz A. tarafından darp edildi.

Olayın yaşandığı anı anlatan Ülkü D., “Kızım babasını görmek istediği için onun evine götürdüm. Evinde bir kadın gördüm ve sevgilisi olduğunu söyledi. Kızım bunu duyunca çıldırdı. Ona kızımın halini gördüğünü evden gitmesini istediğimi söyledim. Eski eşim eve geldi ve bana çok ağır hakaretler etti. Olaya daha fazla şahit olmasın diye kızımı odasına götürdüm. Koridora çıktığımda eski eşim ve sevgilisi F.A., bana saldırıp darp etmeye başladı. Ölümle tehdit etti” dedi.

Olay yerine polis çağırıldığını söyleyen Ülkü D., “Polis eski eşimin arkadaşı özellikle onu aramışlar. Hiçbir işlem yapmadı. Ben kızımı aldım çıktım. Daha sonra darp raporu alıp ertesi gün karakola gittim. Orada eski eşimden şikâyetçi oldum. Yatağan Karakolu’nda çalışan M. isimli polis memuru bana laubali tavırlarla yaklaştı. Tartıştık. Ona yalnızca ifademi alacak memur kimse onunla muhatap olacağımı söyledim. Beni bir erkek ve bir kadın memur ifade için başka bir odaya aldılar ve ifade verdim. Polis memurundan da şikâyetçi oldum” diyerek şiddet travmasından sonra bile kendisiyle ilgilenilmediğini aktardı.

Boşanmak İstedim, Tecavüz Etti

Aziz A.’nın kendisini ilk kez 8 aylık hamileyken bile darp ettiğini dile getiren Ülkü D., “Çocuğumu sağlıklı bir ortamda büyütmek istedim. Ona karşı direnç gösterirsem devam eder diye korktum, aileme anlatamadım. Oğlum 6 yaşındayken ayrılmak istedim. Ama o buna müsaade etmedi. Beni tekrar tehdit etmeye başladı. Avukata 2012’de boşanmak için gittim. Vekâletname verdim. Daha sonra bana tecavüz etti. Mahkemede söylersem beni tekrar ahlaksızlıkla suçlayıp iftira atacağını söyledi. Böyle bir iftiraya uğramaktan çekindim ve korkarak davamı geri aldım” diyerek yıllarca şiddete maruz kaldığını söyledi.

Aziz A.’yı şikâyet etmek için Yatağan Adliyesi’ne gittiğinde “Yapacak bir şey yok evine git, kapını kilitle otur” gibi bir cümleyle karşılaştığını söyleyen Ülkü D. “Ben niye kendi evimde hapis yaşıyorum da o elini kolunu sallayarak geziyor?” diyerek isyan etti. Evinde oturmayacağını ve eski eşinden kaçmayacağını söyleyen Ülkü D., “6284’ün gerekliliğini İstanbul Sözleşmesi olmazsa kadın cinayetlerinin artacağını düşünüyorum. Uzaklaştırma alan eski eş ve sevgilerin bu kadar rahat davranamaması gerekiyor. Şiddete uğramış biri olarak istiyorum fakat istemek yetmiyor” şeklinde konuştu.

kapını kilitle otur şiddet muğla yatağan tecavüz taciz eski koca aziz ülkü