Sierra Leone'da Halk Ayaklanması: Sokağa Çıkma Yasağı

TAKİP ET

Sierra Leone'da halk ayaklandı. Halk ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 2 polis, 1 sivil hayatını kaybetti. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Batı Afrika ülkesi, süratle yükselen enflasyon ve yakıt kriziyle karşı karşıya. Kıtlık nedeniyle meydana gelen toplumsal sorunlar, sonunda halkı ayaklanmaya götürdü.

Kötüye giden ekonomik koşullar nedeniyle başkent Freetown'da ayağa kalkan halk ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 2'si polis 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

8 milyonluk nüfusun yarısından fazlasının yoksulluk sınırının altında yaşadığı Sierra Leone'un Devlet Başkanı Julius Maada Nio, "Hükümet olarak Sierra Leone’un her bir vatandaşını koruma sorumluluğumuz var. Bugün yaşananlar talihsiz bir olaydır ve kesinlikle soruşturulacaktır" açıklamasını yaptı.

Halk TV'nin haberine göre protestoların giderek şiddetlenmesiyle birlikte ülkenin neredeyse tamamında internet kesildi. Ayrıca hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bundan bir süre önce de benzer sorunlarla boğuşan Sri Lanka'da halk ayaklanması yaşanmış ve Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa ederek ülkeden kaçmıştı.

Devlet Başkanı Ülkeden Kaçtı: Sri Lanka'da OHAL İlan Edildi

sierra leone halk ayaklanması sokağa çıkma yasağı ilan edildi sri lanka Julius Maada Nio devlet başkanı