Sierra Leone Uyruklu 'Tinder Avcısı' Belçikalı Profesörü Dolandırıp Türkiye'de Şirket Kurdu

TAKİP ET

Marmara Üniversitesi'nde siyaset okuyan Sierra Leone uyruklu Alie Koroma'nın Belçikalı profesörden aldığı paralarla evlendiği de öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Belçikalı profesör Carolina Berrocal, Tinder üzerinden dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Yürütülen soruşturmanın ucu Türkiye'ye çıktı.

Tinder'da sahte profil açıp kadınların güvenini kazanıp ardından iş bahanesiyle dolandırmayı hedefleyen Sierra Leone uyruklu Alie Koroma'nın profesörden borç olarak istediği paralarla geçen Haziran ayında 5 milyon lira sermayeli Salone Turk Eğitim Danışmanlık şirketi kurduğu ortaya çıktı. Alie Koroma'nın Carolina Berrocal'nın para göndermesi için her defasında farklı hesap bilgisi verdiği de öğrenildi.

Ayrıca Tinder profiliyle ortak hiçbir özelliği bulunmayan Koroma'nın, Marmara Üniversitesi'nde siyaset okuduğu ve evli olduğu da öğrenildi.

Kendini yol ve köprü projelerinde çalışan bir mühendis olarak tanıtan Koroma, Belçikalı profesörden çeşitli bahanelerle birçok kez para istedi ve bu yolla yaklaşık 7 milyon 500 bin TL dolandırdı.

Koroma'nın Belçikalı profesörü ağına düşürebilmek için "patrickandersonjack", "jack_patrick007" ve "Patrick Anderson" adlarıyla 3 ayrı sahte sosyal medya hesabı açtığı, kullandığı profil fotoğraflarının ise Amerikalı yaşam koçu ve yazar Jordan Bach'e ait olduğu ortaya çıktı.

Carolina Berrocal, para gönderdiği dört banka hesabı sahibi kişinin de ismini savcılıkla paylaşarak bu kişilerin de olayla bağlantısı olabileceğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Savcılık tarafından olayla ve kişilerle alakalı soruşturma başlatıldı.

sierra leone dolandırıcı