Sigaraya Dev Zam Yolda: Bir Paketin Fiyatı 50 Liraya Dayanacak

TAKİP ET

Türkiye'de ekonomik krizin etkisiyle peş peşe zamlar gündeme gelirken, sigara fiyatlarında da yeni bir artış bekleniyor.

Türkiye’de ekonomik krizin etkisiyle peş peşe zamlar gündeme gelirken, sigara fiyatlarında da yeni bir artış bekleniyor. Ocak ayında zamlanan sigara fiyatlarının önümüzdeki günlerde bir kez daha yükselmesi gündemde.

Haber Global’in iddiasına göre; bazı sigara gruplarında paket başına 5 ila 10 TL arasında zam yapılacak. Bu durumda bir paket sigaranın fiyatı 50 liraya yaklaşacak. Sigara tiryakileri ise bu habere tepki gösteriyor.

Sigara fiyatlarındaki artışın nedeni ise tütün ürünlerindeki yüksek vergi oranları. Sigara firmalarının yapacağı her 1 liralık zammın yaklaşık 80-85 kuruşu vergiye dönüşüyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, “Sigaradaki vergileme rejimi nedeniyle görünürde zammı özel sektör yapar ama katkısı en çok Hazine’ye olur” dedi.

Sigara çeşitleri son olarak Ocak 2023’te 3.5 TL ile 4.5 TL arasında zamlanmıştı. O zamandan bu yana sigara fiyatları değişmemişti. Ancak kur krizi ve enflasyon nedeniyle sigara fiyatlarının da artması kaçınılmaz görünüyor.

sigaraya zam sigaraya zam ne zaman gelecek sigaraya zam geldi mi parliament marlboro winston