Sığınma Evindeki Kadınlar İsyan Etti: Her Gün Makarna Yediriyorlar, Yarım Tabak Veriyorlar

TAKİP ET

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı evlerde kalan kadınların yazdığı mektubu paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı evlerde kalan kadınların yazdığı mektubu paylaşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kadınların yetersiz beslenmeden şikayetçi olduklarını aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı evlerde kalan kadınlar, “Yemekte her gün neredeyse her öğün makarna çıkıyor. Çocuklarımız yetersiz besleniyor. Yemek porsiyonları küçüldü” diyerek isyan etti. 

Alban’a mektup yazan kadınlardan birisi, eşinden şiddet gördüğü için 4 ay önce sığınma evine yerleştiğini söyledi ve şunları ifade etti:

“Biz burada yemeklerden çok şikayetçiyiz. Her gün makarna yediriyorlar bize, yarım tabak veriyorlar. Makarna yemekten bıktık. Müdürlere söyledik ama değişmedi. ‘İmkanlar bu kadar’ diyorlar. Her gün makarna var. Özel firma getiriyormuş. Onlara telefon ettiler ama yine makarna var yemekte. Siz devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Biz mağduruz kadınlar olarak. Çocuklarımız için yardım istiyoruz. Kreş yok.”


Soru Önergesi Verildi


Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP'li Alban, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Alban, “Bakanlığınıza bağlı olan yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında kalan kişilerden tarafımıza birçok şikayet gelmektedir. Özellikle kadın konukevlerindeki fiziki ortamın yetersizliği, yemek çeşitlerinin ve miktarının az olduğu iddia edilmekte, çocuklarıyla kalan kişilerin kreş gibi imkanlardan yararlanamadıkları öne sürülmektedir. Yine iddialar arasında, bu kadın konukevlerinde kalan kişilere verilmek üzere bağışlanan her türlü giyim eşyası, kişisel bakım ürünleri ve diğer malzemelerin kendilerine ulaşmadığı öne sürülmüştür” dedi.

sığınma evleri kadın sığınma evi makarna mürsel alban kadınlar mektup yazdı Mektup