Sığınmacı Dostu Alman Siyasetçinin Oğlunu Sığınmacı Kürtler Dövdü

TAKİP ET

Almanya'da sığınmacı dostu Alman solcu siyasetçi Ralf Stegner'in oğlu Kürtler tarafından dövüldü.

Geçen hafta sonu Almanya'da Halle'de Kürtlerin kurduğu "Kine em" takımı ile Reideburger SV arasında oynanan şehir ligi (8. lig) maçında ev sahibi takım oyuncuları ve seyirciler, hakem takımına, rakiplere ve konuk seyircilere saldırdı.

Saldırıda bir oyuncu ve sığınmacı dostu Alman solcu siyasetçi Ralf Stegner'in oğlu olan hakem Fabian Stegner yaralandı

30 yaşındaki Fabian Stegner, skor 1-1 iken konuk takıma penaltı vermesi üzerine saldırıya uğradı. Stegner ayrıca “Kine em” oyuncularına beş kırmızı kart gösterdi.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, polis sözcüsü Michael Ripke, "İlk polis bulgularına göre, ev sahibi takım oyuncuları hakemin oyun kararlarına katılmadı ve oyun sırasında ona fiziksel olarak saldırdı" dedi.

Maçın sona ermesinin ardından hakem ekibi ve Reideburger SV oyuncuları soyunma odalarında da Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu Kine em takımının oyuncuları ve seyircilerin fiziksel saldırılarına uğradılar.

Ralf Stegner, ise yaşananlara ilişkin "Hiçbir zaman hassas olmadım, hiçbir şekilde. Ama ailenin bazen böyle şeylere katlanmak zorunda kalması büyük bir yük. 100 kişinin sahaya hücum etmesi, oğlum dahil insanların tekmelenmesi, dövülmesi, polisin 12-13 adamla gelmesi, işin içine bıçakların girmesi falan elbette ki kabul edilebilir değil." diyerek durumdan şikayetçi oldu. 

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Sığınmacı Dostu Politikacı

Ralf Stegner Almanya'nın daha fazla göçmen kabul etmesi gerektiğini ileri süren açıklamalarıyla tanınıyor. 

Stegner, Almanya'nın ve Avrupa Birliği'nin daha fazla mülteci alması gerektiğini ifade edip mültecilerin entegrasyonunu savunuyor. 

Stegner katıldığı bir programda "Mülteci olarak gelen, tek kelime Almanca konuşmayan ve sosyal sigorta primlerine tabi çalışanlarımızın yüzde 25'i halihazırda sosyal sigorta primlerine tabi olduğunda bu bir ilerlemedir." ifadelerini kullanmıştı. 

ralf stegner kürtler terörist kine em almanya almanya sığınmacı kürt futbol takımı