Sığınmacı Karşıtı Eyleme Yasak: Polis Sığınmacıların Katlettiği Vatandaşlarımızın Olduğu Pankarta 'Provokasyon' Dedi

TAKİP ET

İstanbul'da sığınmacı karşıtı eylem polis tarafından engellendi.

İstanbul'da Turancı Dernekler Birliği'ne bağlı İstanbul Turancılar Derneği tarafından Türk milliyetçilerinin sığınmacı görünümlü işgalciler tarafından işgal edilmesine karşı düzenlemek istediği eyleme yasak konuldu.

Çok sayıda polisle engellenen eylemde sığınmacılar tarafından katledilen Ayşegül Aydın gibi Türk vatandaşlarının yer aldığı pankarta "provokasyon" olduğu gerekçesiyle el konulmak istendi. 

TamgaTürk'e konuşan Turancı Dernekler Birliği kurucusu ve fahri başkanı Avukat Taha Tekin süreci şöyle anlattı: 

"Olay anında biz de Saraçhane'deydik. Basın açıklaması yapıp dağılacaktık. Slogan yok, nefret söylemi yok; hiçbir şey yok. Elimizde bir pankart ve İstanbul Turancılar Derneği bayrağı var, meşru zemine dayanan açıklamamız ile o kadar. Basın açıklamasında kullanılan pankartta, kaçaklarca öldürülmüş insanlarımızın fotoğrafları var. Ayşegül Aydın gibi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi yanımıza iki kişi ile birlikte geldi. Avukat kimliğimi gösterdim. Bize provakatör olduğumuzu söyledi. "Avukatlarınız(ben ve arkadaşlar) da dahil hepinizi gözaltına alırız" tehditleri ile (hukukdışı söyleme bak, Iran Devrim Muhafızı sanki) pankartın alınması istendi. Diğer polisler daha insalcıldı. Bazı polisler özelde, "kalbimiz sizle atıyor ama bu işleri görevimizi biliyorsunuz. Amirler ne derse o" diyenler oldu. Pankartı da vermedim, gözaltını da kabul etmedim. Aldıramaz çünkü. Öldürülen insanlarımızın yer aldığı pankart da bir provakasyon değildir. Onun fotoğrafını da çektiler. Oradan gitmezsem, hepimize mudahaleye başlayacağını söyledi, yanındakilere de talimat verdi. Polisler çok kalabalıktı, aramızda hanımlar da vardı. Normalde, olaya yakın yerde kameralı basın açıklaması yapıp geçecektik. Zaten her taraf polis kordonunda. Güvenlik sorunu yok. Anayasal hakkımız var. Şiddet eylemlerine girişme gibi bir niyetimiz yoktu. Gençlerimizi korumayı tercih ettim. Savunma makamını tutmak, eşyalarına el koymak ne zamandan beri yapılabilir? Bunlar hangi okullarda tahsil görmüş.

Polisler bizi Saraçhane'den zorla çıkardı, biz çıkana kadar, bizim arkamızdan takip ettiler." 

istanbul eylem sığınmacı karşıtı eylem ayşegül aydın taha tekin istanbul emniyet müdür yardımcısı