Sığınmacıların Kalması İçin Eylem Yapan Mürteci Özgür-Der'e Tepki Gösteren Milliyetçi Gençler Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Özgür-Der'e tepki gösteren milliyetçi gençler gözaltına alındı.

Özgür-Der isimli grup dün İstanbul'da mülteci yanlısı eylemde kaçaklara karşı tepki gösteren milyonlarca yurttaşı ırkçı ve faşist ilan etti.

Mürteci grup, Fatih'te "Irkçılığa Karşı Kardeşliği Yükseltelim” sloganıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada sınır güvenliği ve düzensiz göç ve kaçaklara karşı tepki gösteren vatandaşlar ırkçı ve faşist ilan edildi.

Sığınmacı Karşıtı Eyleme Yasak: Polis Sığınmacıların Katlettiği Vatandaşlarımızın Olduğu Pankarta 'Provokasyon' Dedi

Özgür-Der'in bu eylemine tepki gösteren milliyetçi gençlere emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Ankara'da ikamet eden üyelere eş zamanlı operasyon düzenlediği bilgisini Turancı Dernekler Birliği kurucusu ve fahri başkanı Avukat Taha Tekin verdi.

X üzerinden yaptığı paylaşımlarda konunun takipçisi olduğunu belirten Tekin, şu ifadeleri kullandı: 

"Özgür-Der'e tepki gösterenlerden, Müdafaa Hareketi üyelerinden Ankara'da bulunanlara eş zamanlı operasyon yapıldığı bilgisi geldi.

Olayın Şahin Polat ile birlikte takipçisiyiz.

Türkçülere yapılan operasyonları kabul etmeyeceğiz. Bu artık milletin müdafaasıdır!"

Gençlerin Avukatı Şahin Polat gençlere "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle 24 saat gözaltı kararı verildiğini açıkladı. 

Avukat Şahin Polat 19 Eylül'de yeni bir tivit atarak gençlerin gözaltı sürelerinin 24 saat daha uzatılmasına karar verildiğini ifade etti. Polat "Arkadaşlar hakkında gözaltı süresinin 24 saat uzatılması kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz dilekçesi verdik ancak yargıya güvenimiz yok. Twitter paylaşimlarından dolayı 48 saat gözaltında tutulan ilk şüpheliler olarak arkadaşlar tarihe geçecek." dedi.

 

 

 

Gözaltına alınanlardan 3 kişi serbest bırakıldı.

 

özgür der mürteci eylem milliyetçilere operasyon milliyetçi milliyetçiler sığanmacı yanlısı eylem