Silahlı Çeteler, 180 Kişiyi Nijerya Ordusunun Yanı Başından Kaçırdı

TAKİP ET

Njierya'nın kuzeyindeki Kaduna eyaletinde bulunan bir kolejde öğrenim gören onlarca öğrencinin silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, saldırganların Mando kentindeki koleje gece saatlerinde saldırdıkları açıklandı. Eyalet yetkilileri, 180 öğrenci ve personelin sabaha karşı Nijerya Ordusu tarafından kurtarıldığını, ancak 30 kadar öğrencinin hâlâ kayıp olduğunu aktardı.

Bir askerî eğitim akademisinin yanında yer alan Federal Orman Makineleri Koleji'ne yönelik saldırının arkasında kimin olduğu henüz bilinmiyor. Saldırganların okula ateş açarak girdikleri ve okuldakilerin yandaki askerî eğitim akademisinde tatbikat yapıldığını düşündüğü öğrenildi. Görgü tanıkları, askerler okula geldiğinde saldırganların kaçtığını ve askerlerin tanklar ve helikopter eşliğinde öğrencileri kurtarmaya çalıştığını aktardı.

Kuzey Nijerya'da okullara düzenlenen saldırılarda 800 öğrenci kaçırıldı ve hepsi saldırganlarla yapılan müzakerelerin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan büyük bir kent yakınlarındaki bir okulun ilk kez hedef alındı. Daha önceki çoğu kaçırma olayı uzak yerlerdeki okullarda gerçekleşmişti. Ayrıca bir askerî tesise bu kadar yakın bir yere düzenlenen saldırının, ülkedeki güvensizlik ortamını düzeltme sözü veren Nijerya Ordusunu küçük düşürdüğü söyleniyor.

Hem federal hükûmet hem de Kaduna eyaleti yönetimi, silahlı çetelerle müzakere yapılmasına karşı olduklarını ifade ediyor. Bu çetelerin ise birçoğu fidye ödemelerinden gelir elde ediyor.

Kaduna eyaleti makamlarının hazırladığı resmî rapora göre geçen yıl eyalette 3 bin kişi silahlı çetelerce öldürüldü ya da kaçırıldı.

Nijerya Silahlı çeteler Nijerya'da öğrenciler kaçırıldı Nijerya Ordusu Kuzey Nijerya