Şile Tapu Müdürlüğü'nde Rüşvet Soruşturması: 74 Gözaltı

TAKİP ET

Şile Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 74 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Şile Başsavcılığı, Şile Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerin yapılması ve hızlandırılması için rüşvet alıp verildiği iddiasıyla başlattığı soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 3'ü mahalle muhtarı, 11'i memur, 1'i tapu müdür yardımcısı, 1'i tapu müdürü ve 71'i sivilden 74'ü yakalanarak gözaltına alındı.

Şile ilçesi merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 74 kişinin adreslerinde yapılan aramalarda zarf içinde bulunan paralar ele geçirildi.

Başsavcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilmiş diğer 13 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtilirken, 7 aydır yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Şile Tapu Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan bazı şahısların telefon görüşmeleri üzerinden elde edilen bilgiler ışığında bu kişilerin işlerin hızlandırılması karşılığında rüşvet alarak maddi kazanç elde ettiklerinin belirlendiği bildirildi.

Şile Tapu Müdürlüğü'nde Rüşvet Soruşturması 74 Gözaltı