Şili'de Geçen Yıl 5 Ay Süren Hukümet Protestolarının Ardından Sokaklar Yine Karıştı

TAKİP ET

Şili'de geçen yıl başlayan ve 5 ay süren hükümet karşıtı gösterilerin yıl dönümünde protestocular yeniden sokaklar yeniden karıştı.

Şili'de geçen yıl başlayan ve 5 ay süren hükumet karşıtı gösterilerin yıl dönümünde yeniden sokaklar karıştı. Başkent Santiago'daki İtalya Meydanı'nda, salgına rağmen binlerce kişi hukümete karşı protesto gösterisi için bir araya geldi. Ülkede geçen yıl 5 aydan fazla devam eden gösterilerde, anayasanın yeniden yazılması göstericilerin başlıca talepleri arasında bulunuyordu.

Göstericiler bir yandan hükumet karşıtı sloganlar atarken, diğer yandan da halka 25 Ekim'de diktatör Augusto Pinochet döneminden kalma anayasanın değiştirilmesi için yapılacak referanduma katılma çağrısı yaptı.

Kilise Yağmalandı: Polis 5 Kişiyi Gözaltına Aldı

Şili polisinin Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde, gösterinin düzenlendiği meydan yakınındaki Carabineros Kilisesi yağmalanarak, kilisenin etrafı göstericiler tarafından ateşe verildi. Polis, olaya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Augusto Pinochet italya meydanı şili sokaklar yeniden karıştı şilide gösteri şilide protestolar devam ediyor hükumaet karşıtı protesto göstericiler kilise yağmalandı polis gözaltısı