Sims Oyununda 'Ensest' İddiası

TAKİP ET

Sims 4 adlı yaşam simülasyonu temalı video oyuna gelen son güncelleme ile oluştuğu öne sürülen değişiklikler oyuncuların tepkisini çekti.

Sims 4'ün, 26 Temmuz'da yayınladığı yeni güncelleme sonrasında, bazı karakterlerin aile içi ilişki (ensest) yaşayabildiği iddia edildi.

Kullanıcıların oluşturduğu karakterler arasında sosyal etkileşim sağlanmasına olanak tanıyan oyun, aynı aileye mensup karakterler arasında sosyal ilişkiler dışında; flört etme, sevgili olma ya da evlenme gibi ilişki modellerini olanaklı kılmıyor.

Cumhuriyet'in haberine göre bir kullanıcı, Reddit'te, sim karakterlerinin, kendi aile üyelerine çıkma teklif etmeye çalıştığını öne sürdü. Söz konusu iletinin altında benzer şikayetlerin olması dikkat çekti.
Bir başka kullanıcı “EA, oyun güncellemelerini yayınlamadan önce düzgün bir şekilde test etmiyor mu?” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Bazı kullanıcılar, daha önce de benzer problemlerin yaşandığını öne sürerek, oyun geliştiricilerinden, yanlışlık sonucu oluştuğunu düşündükleri bu sorunu gidermelerini istedi.