Şimşirgil'in Almanya'da Katılacağı Etkinlik İstifaya Neden Oldu

TAKİP ET

Tarihçi Ahmet Şimşirgil'in Almanya'da düzenlenen bir etkinliğe konuşmacı olarak katılacağının açıklanması üzerine gelen eleştiriler sonucu teşkilat başkanı istifa etti.

Daha önce Platon'u Hristiyan ilan eden ve bir öğrencisinin yazısından intihal yaptığı ortaya çıkan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in Almanya'da düzenlenen bir etkinliğe konuşmacı olarak katılması eleştirileri ve istifayı beraberinde getirdi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından 21 Mart'ta Almanya'da düzenlenmesi planlanan "Mehmet Akif ve Çanakkale" etkinliğine tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in konuşmacı olarak katılacağının açıklanması yoğun eleştirilere neden olmuştu.

Etkinliğin duyurusunun yapılmasının ardından  Batı, LGBT, İstanbul Sözleşmesi karşıtı açıklamaları ile gündeme gelen Şimşirgil'in, Almanya'da örgütlü bir Müslüman çatı kuruluşunun etkinliğinde yer alması sert tepkilere yol açtı.

Oluşan kamuoyu tepkisi üzerine hafta sonu bir açıklama yayımlayan Rheinland-Pfalz Eyaleti DİTİB Başkanı Yılmaz Yıldız, "Sayın Şimşirgil'in medyada sergilediği görüşler ne benim ne de teşkilatımız DİTİB'in görüşleridir, bundan emin olunuz" diyerek istifa ettiğini duyurdu.

Yıldız'ın uzun süredir görev yaptığı DİTİB teşkilatı ise Yıldız'a teşekkür etmekle birlikte istifasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve bir açıklama yaparak "Şimşirgil gibi yazıları ve açıklamalarıyla, kökeni, cinsiyeti, dini ve dünyaya bakış açısı nedeniyle insanları birbirine açıkça kışkırtan birinin bir etkinliğe daveti kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

 

ahmet şimşirgil prof dr tarihçi almanya ditib diyanet işleri türk islam birliği etkinlik 21 mart çanakkale ve mehmet akif konuşmacı afiş duyuruldu tepki eleştiri istifa sert batı lgbti istanbul sözleşmesi k