Sinan Ateş Cinayeti Soruşturmasında İzne Çıkarılan Savcı da Görevden Alındı

TAKİP ET

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına bir el müdahale ediyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından 5 kurşunla öldürülmüştü. Cinayete ilişkin aralarında MHP'li yöneticilerin de olduğu 22 şüphelinin tutuklandığı ve sona yaklaşılan soruşturmada yaşanan savcı krizi yeni bir boyut kazandı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre; Sinan Ateş dosyası yeniden Ayhan Ay'a verilmedi. Ay'ın UYAP'tan dosyayı görme yetkisi de kaldırıldı. Bu süreçte yeni Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse'nin soruşturma için yeni bir savcı görevlendirip görevlendirmeyeceği şimdilik belli değil. Dosyada şu an tek yetkili Ahmet Altun.

Soruşturma kapsamında henüz soruşturma tamamlanamadığı için iddianame yazımına başlanmadı. Ahmet Yiğit Yıldırım'ın arasında bulunduğu bazı kritik şüphelilerin ifadeye çağrılıp çağrılmayacakları ve hukuki durumlarının ne olacağının değerlendirilmesi gerekiyor. Tolgahan Demirbaş'ın bilirkişiler tarafından incelenen telefonunda, Sinan Ateş'in yerinin bulunması talimatının Yıldırım tarafından verildiğine ilişkin delillere ulaşılmıştı. Bu eksikliklerin tamamlanmasının ardından iddianame yazılacak. Ancak bu işlemlere karar verilmesi için yerel seçimler sonrasının beklendiği iddia ediliyor.

Tutuklu Şüphelilerin Tahliye Olması Riski Bulunuyor

Sinan Ateş cinayetinde yaşanan savcı krizleri ve soruşturmanın uzaması, bazı tutuklu şüphelilerin tahliye olması riskini doğurdu. Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre, soruşturma aşamasında tutukluluk süresi ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlarda en fazla 1 yıl 6 ay olarak uygulanabiliyor. Bu süre, Ocak 2023'te tutuklanan tetikçi Eray Özyağcı, Dodo lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş, Serdar Öktem, özel harekât polisleri Muratcan Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey açısından Temmuz 2024'te dolacak. Eğer bu sürede iddianame hazırlanmazsa bu şüpheliler yasal olarak tahliye edilmek zorunda.

 

sinan ateş sinan ateş cinayeti eray özyağcı doğukan çep ülkü ocakları ahmet yiğit yıldırım izzet ulvi yönter