Sinan Ateş Cinayetinin Şüphelisi Tolgahan Demirbaş, MHP'li Olcay Kılavuz'un Evinde Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Sinan Ateş cinayetinin tetikçilerine yardım etmekle suçlanan Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ortaya çıktı.

 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ise araştırmalarına devam ediyor. Daha önce cinayet sırasında motosikleti kullanan şüpheli Vedat Balkaya gözaltına alınmış, silahı kullanan Eray Özyağcı ise kaçmıştı. Bu iki şüpheliyle bağlantılı olduğu belirtilen "Dodo" lakaplı Doğukan Çep'in de firarda olduğu öğrenildi. 

İfadesi Alınmadan Serbest Bırakılmış

DW'den Alican Uludağ'ın haberine göre, cinayetle  ilgili olarak MHP içerisinde yeni bir ismin daha dosyaya dahil edildiği öğrenildi. Cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle suçlanan Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındı. Ancak, Demirbaş, ifadesi alınmadan "sürpriz bir şekilde" savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Ancak, Demirbaş hakkında ilerleyen süreçlerde yeniden ifadeye çağrılması planlandığı belirtiliyor. Demirbaş, cinayetin tetikçilerine Ankara'da yardım etmekle suçlanıyor ve polisin elinde buna ilişkin deliller olduğu da ifade ediliyor. Bu nedenle, Demirbaş hakkında soruşturma süreci devam edecek.

 

sinan ateş eski ülkü ocakları başkanı olcay kılavuz MHP