Sinan Ateş Davasında Tutuklanan MHP'li Öktem Hakkındaki İddialar

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklanan MHP'li Serdar Öktem'in, Uygurlara karşı hakaret davasında, soykırımcı ÇKP ajanına avukatlık yaptığı iddia edildi.

Sinan Ateş cinayeti organizasyonunda ismi geçen şüphelilerden avukat Serdar Öktem tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2019 seçimlerinde MHP'den İstanbul 3. bölge Milletvekili Adayı olan Öktem, daha önce pek çok kez gündeme gelmişti. 

Serdar Öktem'in, 2012 yılında bir gazeteciyi ölümle tehdit etmişti. Tarafı olduğu davayla ilgili haber yapan gazetecilere"Terörist mi çekiyorsunuz" diyerek bağıran Öktem, kendisine tepki gösteren bir gazeteciyi, “Öldürürüm seni" diyerek tehdit etmişti.

Sinan Ateş Cinayeti Soruşturmasında Avukat Serdar Öktem Tutuklandı

CiddiGazete'nin aktardığına göre, Sinan Ateş cinayetinden yalnızca 4 gün sonra Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'la bir fotoğraf paylaşan Öktem'in, "İsimlerini dahi açıklamaktan aciz fetöcülerin yazdıkları ve anlattıkları iftiralar yok hükmündedir. Yalanlarla algı operasyonu çekmeye çalışsanız da kimse sizin kurgunuzu yemez. Liderimiz sayın Devlet Bahçelinin izinde Ülkü ocakları genel başkanımız @ayyildirim1(Ahmet Yiğit Yıldırım) emrindeyim. Bu da size dert olsun" ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

Serdar Öktem'in Sinan Ateş suikastı soruşturması kapsamında tutuklanan MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ile yine aynı soruşturmada tutuklanan isimlerden Doğukan Çep’in geçmişteki davalarında avukatlık yaptığı da ortaya çıktı. 

Yine CiddiGazete'de yer alan bilgiye göre, Ülkü Ocakları ve MHP'yle yakın ilişkileri olduğu belirtilen Öktem'in, Kürtçü HDP vekili Garo Paylan ile beraber halay çektirdiği görüntüler gündeme geldi. 

Tüm bunlara ek olarak, Serdar Öktem'in, soykırımcı ÇKP ajanının, bir Uygur Türküne açtığı hakaret davasında Çinli'nin avukatlığını yaptığı iddia edildi. 

Gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesaplarını kapatan Öktem'in, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasındaki rolü kesin olarak bilinmiyor. 

 

Serdar öktem uygur çinli ajan sinan ateş ufuk köktürk olcay kılavuz doğukan çep avukat tehdit garo paylan