Sinan Ateş'in Ablasından MHP'li Olcay Kılavuz'a: Bu Sessizliğin Sebebi Nedir?

TAKİP ET

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Cumhuriyet gazetesine konuştu. Ateş, üzerinde olayla ilgili ithamlar bulunan MHP'li Olcay Kılavuz'un yeniden aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de sokak ortasında vurularak öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili MHP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ise Cumhuriyet gazetesine konuştu.

Selma Ateş, soruşturmanın kapatılmaya çalışıldığını ancak başarılı olunamadığını söyledi. “Bu ülkede hâlâ dürüst ve namuslu birçok devlet görevlisi var. Onların vicdanına güveniyorum. Adalet duygusundan taviz vermeyeceklerini düşünüyorum” dedi.

Selma Ateş, resmi makamların kamuoyunu bilgilendirmesinin önemli olduğunu belirtti. “Yetkililerin ve bakanlıkların belirli zamanlarda kamuoyunu bilgilendirecek açıklama yapmasını bekliyoruz. Yoksa kamuoyunun aklında hep soru işaretleri olacak” diye konuştu.

“Asla şunu unutmasınlar biz bu soruşturmanın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türk milleti Sinan Ateş’i bağrına bastı ve onun arkasında duracaktır.” 

Selma Ateş'ten Olcay Kılavuz'a: Bu Sessizliğin Sebebi Nedir?

Ayrıca Selma Ateş, üzerinde olayla ilgili ithamlar bulunan MHP’li Olcay Kılavuz’un yeniden aday gösterilmesine tepki gösterdi. “Bu sessizliğin sebebi nedir? Topluma bir açıklama yapma gereği duymayan bu şahısın tekrar vekil adayı gösterilmesi büyük bir talihsizliktir. Türk milletine saygısızlıktır” dedi.

Selma Ateş, aile olarak kimseyi hedef göstermediklerini ve yargıya güvendiklerini ifade ederek Olcay Kılavuz'a seslendi: “Bu milletin vekilinin bu topluma cevap zorunluluğu vardır” dedi.

sinan ateş selma ateş olcay kılavuz MHP suikast