Sinan Oğan'a İmza Toplayanların Tavrı Ne Olacak?

TAKİP ET

Pazartesi yapması beklenen açıklamayla siyasetin gözlerini üzerine çeken Sinan Oğan, bir taraf seçerek ya da tarafsız kalarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunun seyrine etki edecek.

Pazartesi yapması beklenen açıklamayla siyasetin gözlerini üzerine çeken Sinan Oğan, bir taraf seçerek ya da tarafsız kalarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunun seyrine etki edecek. Şimdiden kulislerde Sinan Oğan ve Ümit Özdağ arasında fikir ayrılıkları olduğu konuşulurken, Sinan Oğan'a oy verenler ve imza toplama sürecinde çağrı yapanların tutumu da merak konusu oldu. 

Bilindiği üzere Sinan Oğan imza toplama sürecinin başlamasıyla beklentilerin çok altında kalmış, ilk birkaç güç yeterli imzayı toplayamamıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fatih Erbakan'ın Erdoğan'ı destekleme kararından memnun olmayan Yeniden Refah Partililer ve polisler gibi çeşitli kesimlere imza vermeleri için çağrıda bulunmuştu. 

Atila Kaya ve İskender Öksüz başta olmak üzere Türk milliyetçisi kanaat önderleri, "milliyetçilerin ayrıca temsil edilmesi gerektiği" fikrine olumlu yaklaşarak imza vermeye gitmiş ve çağrı yapmışlardı. Bu çağrılar karşılık bulmuş, özellikle eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atila Kaya'nın çağrısıyla binlerce insan Oğan'a imza vermeye gitmişti. Öksüz daha sonra Oğan'a imza istese de ortak aday tavrının doğru olduğunu belirtmiş ve Oğan destekçilerinden tepkiler görmüştü. 

Sinan Oğan'ın hafta içi belli olacak tavrının, bu isimler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Kulislerde "tarafsız kalıyorum" diyeceği konuşulan Oğan böyle bir tavır alırsa seçmenini arzu ettiği yöne sürükleyebilecek mi sorusu, 2. tura giderken en önemli sorulardan biri. İmza toplama sürecinde etkili olan aktörler ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu sorunun cevabını verecek kilit isimler.

sinan oğan imza kampanyası imza cumhurbaşkanı seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimleri erdoğan oğanın tavrı ne olacak