Sinemacı Enes Kaya'ya Balat'ta Sokak Ortasında Saldırı: Çekim İçin Haraç İstemişler

TAKİP ET

Sinemasal'ın kurucusu Enes Kaya, İstanbul'da sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı.

Balat'ta güpegündüz bir silahlı saldırı olayı gerçekleşti. Sinemasal'ın kurucusu Enes Kaya, sokak ortasında saldırıya uğradı.

Kendisine saldıranların haraç isteyen çeteciler olduğunu açıklayan Enes Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Her gün evimin önünden, derneğimizin önünden geçiyorlar. Bir an olsun mücadeleyi bırakırsam kanım kurusun... Bu yolda ölürsem de hakkınızı bana helal edin" ifadelerine yer verdi.

Saldırıyı resmi Twitter hesabından duyuran gazeteci Melis Alphan "Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları üşüşüyor, haraç kesiyorlar. Bunu da yıllardır herkes (reklam, film sektörü) biliyor. Buyrun, en güncel örnek.

'Herifler Resmen Balat'a Çökmüş Vaziyette'

Üç yıl önce Balat’ta çekim yapmıştık. Bu şehir eşkiyalarına yakalanmamak için, gizli gizli, koştur koştur. Yetkili merci falan arayın ki bulasınız, herifler resmen Balat’a çökmüş vaziyette. Orada doğdu dye kendini oranın sahibi sananlar…

Balat’taki bu surumu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. En çok da yıllardır bu reklamcı ve sinemacıların haracını verip susmasına. Bu eşkiyalığın sürmesinde onların da payı var. Bu ülkeye aktif yurttaşlar lazım; işi görülsün diye rüşvet verenler değil. Gizli gizli çekim yaptığımız o günden sonra bir daha Balat’a gitmedim. Çünkü bir yeri güzel ve gidilesi yapan manzarasından, binasından önce insanıdır bence.

'İyi bir avukata ihtiyacım var' diyor Enes Kaya. Var mıdır yardımcı olmak isteyen?" ifadelerini kullandı.

 

Sinemacı Enes Kaya'ya Balat'ta Sokak Ortasında Saldırı Çekim İçin Haraç İstemişler