Singapur, Çin Aşısını 'Etkisi Bilinmediğinden' Aşı Sayısından Düşürdü

TAKİP ET

Singapur, Sinovac'ı Delta varyantına karşı etkisi bilinmediği için toplam aşı sayısından düşürdü.

Singapur Sağlık Bakanlığı (MOH), Çin'in geliştirdiği Sinovac'ı ulusal aşı programına dahil etmediğini ve bu aşıyı yaptıran kişilerin resmi kayıtlarda yer almayacağını açıkladı. 

"Ulusal aşı programı şu anda yalnızca Moderna ile Pfizer-BioNTech'i kapsamaktadır" diyerek Sinovac aşısı olanların verilerinin yalnızca Ulusal Bağışıklama Kayıtlarına işlendiğini belirten Bakanlık, ''Sinovac Delta varyantı dahil olmak üzere Covid-19 enfeksiyonuna karşı korumaları hakkında yeterli veriyi belgelemedi" açıklaması yaptı.

Çinli üreticilerden veri beklediklerini ancak kendilerine herhangi bir veri sunulmadığını belirten Singapur Sağlık Bakanı Ong Ye Kung, "Elimizde Sinovac'ın Delta varyantına karşı enfeksiyonları ve ağır hastalıkları önlemede ne derece etkili olduğu hakkında fikir verecek tıbbi ve bilimsel bilgi ya da veri yok" diye konuştu.

Sinovac aşısının etki gücü konusunda şüpheleri olan ülke, Çin'in ürettiği aşıyı yaptıran kişilerin mekanlara girişinde negatif test sonucu göstermelerine de karar vermişti. 

 

sinovac singapur aşı sayısından düşürüldü etki gücü bilinmiyor biontech