Singapur'da Yabancılar İçin Emlak Vergisi Oranı 2 Kat Artırıldı

TAKİP ET

Singapur hükümeti, yabancıların ülkede mülk satın almasını zorlaştırmak için damga vergisini yüzde 30'dan yüzde 60'a yükseltti. Bu kararın, Singapur'daki konut fiyatlarının yabancı talebi nedeniyle yerli halk için ulaşılmaz hale gelmesini önlemek amacıyla alındığı belirtildi.

Singapur hükümeti, yabancıların ülkede mülk satın almasını zorlaştırmak için damga vergisini yüzde 30’dan yüzde 60’a yükseltti. Bu kararın, Singapur’daki konut fiyatlarının yabancı talebi nedeniyle yerli halk için ulaşılmaz hale gelmesini önlemek amacıyla alındığı belirtildi.

Singapur’un Cazibesi Azalabilir mi?

Bloomberg’in haberine göre, Singapur’un aldığı bu kararın, ülkeye yurt dışından gelen sermayeyi azaltabileceği ifade edildi. Bloomberg’in Asya başekonomisti Chang Shu, verginin yüzde 60’a çıkarılmasının Singapur’a yurt dışından akan parayı azaltabileceğini belirtse de artışın göründüğü kadar büyük bir etki yaratamayabileceğini söyledi.

Haberde, Singapur’un Covid-19 sonrası dönemde yabancılar için Asya’daki en önemli destinasyonlardan biri olmayı sürdürdüğüne yer verildi. Singapur’un güvenli ve istikrarlı bir ülke olması, vergi sisteminin cazip olması ve küresel finans merkezi olması nedeniyle yabancıların ilgisini çektiği belirtildi.

singapur Emlak vergisi lee kuan yew yabancılar