Sınıfta Dalga Geçilen Öğretmen: 'Bir Hatayla Türk Evladı Kaybedilemez'

TAKİP ET

Sınıfta öğrencisinin çirkin davranışlarına maruz kalan Öğretmen Eyup Sağlık, olayla ilgili açıklama yaptı.

Ankara'da Sincan ilçesinde yer alan bir özel okulda, sınıfta dans ederek yüzünü tuttuğu öğretmeniyle alay eden öğrencinin görüntüleri tepkilere neden olmuştu. Öğrenciler, o anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaştıktan sonra halkın tepkisini çekmişti.

'Çocuk da Bilinçli Değil'

Artan tepkilerin üzerine dün, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Çirkin davranışlarla karşı karşıya kalan ve yaklaşık 35 yıllık bir eğitimci olan İngilizce öğretmeni Eyup Sağlık, yaşadıklarını şu ifadelerle dile getirdi:

"Salı günü okulumda ders anında tam derse konsantre iken, aniden çocuk yerinden kalkmış yanıma gelmiş. Birden yüzümde eller kollar hissetmeye başladım. ‘Ne oluyor’ diye şaşırdım. Baktım çocuk dans ediyor gibi çok tuhaf hareketler yapıyor. Sonra çocuğun elinden tuttum yerine oturttum. Ertesi gün sabah veli çocuk, kameraya alan çocuk özür dilemeye geldiler. Biz tabii büyüğüz ve eğitimciyiz. Tabi bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış. Evet; öğretmene, mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil."

TikTok'ta Para Kazanmak İçin Yapılmış

Olayın TikTok’ta para kazanmak amacıyla aniden yapılan bir şey olduğunu söyleyen öğretmen, okul idaresinin aslında bu konuda çok hassas olduğunu ve okulda telefon dolapları olduğunu belirtti. Sağlık, telefona çocukların İngilizce dersinde bilinmeyen kelimelere bakmaları için müsaade ettiğini söyledi ve bunu TikTok’a veren öğrenci hakkında okul yönetimine dilekçe verdiğini de ifadelerine ekledi.

Sınıfta Dans Edip Öğretmeniyle Dalga Geçti

 

öğretmen eyup sağlık TikTok tiktok öğrenci ankara milli eğitim meb mem sincan