Sınır Güvenliği İçin Van'a Ek Birlikler Sevk Edildi: "Jandarma ve Polis 'Sınır Namustur' Bilinciyle Görev Yapıyor"

TAKİP ET

Van Valiliği, sınır güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla diğer illerden ek birliklerin şehre konuşlandırıldığını açıkladı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sınır boyunda inşa edilen beton duvarları inceleyerek sınır hattında alınan tedbirlere ilişkin bilgi aldı.

Bölgedeki duruma ilişkin olarak 13 Temmuz'dan bu yana diğer illerden şehre ek birlikler sevk edildiğini belirten Bilmez, kolluk kuvvetlerinin sınırlarda gece gündüz görev yaptığını açıkladı.

"Son gelişmelerden sonra diğer illerden takviye birlikler burada görev yapan jandarmanın desteğine gönderildi. Bunlar, 3'ü komando bölüğü, 1'i de komando taburu. Ama sadece bununla sınırlı değil, Emniyet Genel Müdürlüğümüz de bu bölgeye 50 zırhlı araç ve 35 tim personel desteği verdi" diyen Vali Bilmez, "Hem sınırda çalışan yüklenici firmaların güvenliğini sağlamak hem sınır birliklerine hem de ikinci hatta görev yapan jandarmaya destek olmak üzere 750 personel bölgeye gönderildi. Bunların 500'ü Çaldıran sektöründe, 250'si de Saray sektöründe görev yapmakta" ifadelerini kullandı.

Vali Bilmez, "Hem jandarma hem polis hem de sınır birliğimiz uyum içinde ve teknolojinin tüm imkanlarından, İHA ve termal kameralardan yararlanarak 'sınır namustur' bilinciyle görev yapıyor" açıklamasını yaptı.

 

Sınır Güvenliği İçin Van'a Ek Birlikler Sevk Edildi "Jandarma ve Polis 'Sınır Namustur' Bilinciyle Görev Yapıyor"