'Sınırlarımız Cumhuriyet Tarihimizin En Kontrollü Dönemini Yaşıyor'

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırlarda alınan önlemlerle beraber Cumhuriyet tarihinin en kontrollü döneminin yaşandığını iddia etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve diğer kuvvet komutanlarıyla beraber İran sınırını ziyaret etti.

Sınır birliklerinde denetim yapan Akar, sınırlarda alınan önlemlerle beraber Cumhuriyet tarihinin en kontrollü döneminin yaşandığını iddia etti.

"Cumhuriyet Tarihimizin En Kontrollü Dönemi"

Bakan Akar, daha sonra 6. Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki "sancak tevdi töreni"ne konuştu. Akar şunları söyledi:

"Tedbirler, sadece İran değil, aynı zamanda Irak ve Suriye hududunda da çok yoğun şekilde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla yakın koordinasyon içinde hudutlarımızın güvenliğinin tam olarak sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin ardından İran sınırında bazı teşebbüsler olabilir düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri takviye ettik. Jandarma ve polis bölgesinde gerekli koordinasyon ile bütün tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yaşıyor. Bundan dolayı emeği geçenleri kutluyorum.”

Hulusi Akar'ın bu sözleri özellikle mürteci terör örgütü Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi sonrasında yaşanan göç dalgasını ve akabindeki olayları akla getirdi.

 

hulusi akar sınır cumhuriyet hudut hudut namustur