Sinop Belediye Başkanı'ndan 'Acil' Çağrı

TAKİP ET

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, hükümetin sel bölgelerini acilen afet bölgesi ilan etmesi gerektiğini söyledi.

3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 20 kişinin kaybolduğu Sinop'ta sel felaketinin etkisi hala sürüyor. Ayancık ilçesi başta olmak üzere hayatın felç olduğu şehirde durumun ciddiyetine dikkat çeken Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, hükümetten acilen afet bölgesi ilanı istediklerini söyledi.

Ayancıkta altyapının tamamen çöktüğünü, kanalizasyonun tahrip olduğunu ve elektrik ile su kesintisinin sürdüğünü belirten Ayhan, "Ulaşamadığımız birçok insan var, şehir merkezi yakınlarındaki köylerde çok sıkıntı var. Yaşıyor olup olmadıklarını ulaşamadığımız için tespit edemiyoruz. Sonuçta telefonları da sele kapılmış olabilir ancak ayrımını yapamıyoruz. 20'ye yakın vatandaşa ulaşamıyoruz hayatta olup olmadılarına ilişkin endişelerimiz var" şeklinde konuştu.

Ayhan felaketin etkisini artıran faktörlere de değindiği açıklamasında, "Afetin büyük derecede olması dere yatağına yakın orman işletmesine bağlı tomruk deposu olması. Tomruklar çaya inmeseydi bu derece felaketle karşı karşıya kalmayacaktık'' dedi.

Kamunun Zararı Çok Büyük Boyutta 

Bölgede başlıca ihtiyaçların temiz su, kuru gıda ve ekmek olduğunu söyleyen Ayhan, ''Elektrik olmadığı için fırınlar da çalışmıyor. Ayrıca 1.5 aydan önce Ayancık'ta musluktan su akması öngörülmüyor. Üç gün sonra yardımlar çekildiğinde sorun yaşamak istemiyoruz. Şunun net bilinmesi gerekiyor En az 1.5 ay - 2 ay yardımları sürdürmemiz lazım. İnsanlar evlerden çıkamıyor. Suları boşaltıp ihtiyaçların giderilmesi için çalışıyoruz. Hem kamu binalarında, hem de halkın zararı çok büyük. Hükümetten beklentimiz acilen afet bölgesi ilan etmesi. Afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor çünkü gerçekten vatandaşın, kamunun zararı çok büyük boyutta" ifadelerini kullandı.

sinop sel felaketi ayancık belediye başkanı afet bölgesi ilan edilsin