Şinzo Abe'nin Katili Tetsuya Yamagami'nin İfadesi: Eski Bir Asker

TAKİP ET

Eski Japon Başbakanı Şinzo Abe'yi öldüren şahıs hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Eski Japon Başbakanı Şinzo Abe, ülkenin Nara kentinde bir siyasi mitingde yaptığı konuşma esnasında vuruldu. Dünyanın gündemine oturan suikast, mitinge katılan vatandaşların cep telefonlarıyla anbean kaydedildi.

Mitingde konuşan Şinzo Abe'ye arkasından yaklaşarak el yapımı silahla iki el ateş eden saldırgan, ilk atışında ıskaladıysa da ikinci atışında Abe'yi vurdu ve acilen hastaneye kaldırılan Şinzo Abe, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öldürmek İçin Saldırdı

Japon devlet televizyonu NHK, Şinzo Abe'yi vuran ve olay yerinde yakalanan saldırgan Tetsuya Yamagami'nin polise verdiği ifadesinde cinayeti kendisinin bilerek ve isteyerek işlediğini itiraf ettiğini, Şinzo Abe'ye çok öfkeli olduğunu ve onu öldürme kastıyla hedef aldığını söylediğini bildirdi.



Japon polisi, Yamagami'nin ifadesinin ayrıntılarını açıklamasa da şahsın ifadesinde, Şinzo Abe'nin belli bir örgütün parçası olduğuna inandığını ve bu duruma kin duyması nedeniyle hedef aldığını söylediğini açıkladı.

Katil Eski Bir Asker: Tetsuya Yamagami

Saldırıyı el yapımı silahla yapan Yamagami'nin evinde pek çok el yapımı silah ve patlayıcı düzenekler bulunduğu bildirildi.  Saldırgan Tetsuya Yamagami eski bir askerdi ve 2005 yılında ayrıldığında üç yıldır Japon Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapıyordu. Yamagami'nin bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

Suikasta uğrayan Şinzo Abe'nin kan kaybına bağlı olarak hayatını kaybettiği, yarasının kalbine kadar ulaştığı belirtiliyor.

Ölümünün ardından Şinzo Abe'nin Tokyo'daki evinin önüne gelen vatandaşlar, maktul Başbakan'ın ardından geleneksel selamlarını vererek evin önüne çiçekler bıraktılar.

şinzo abe katil tetsuya yamagami japonya eski başbakan öldürüldü suikast nara jaon japon bir asker el yapımı silah patlayıcı saldırı