Şinzo Abe Suikastı: Saldırgana İdam Cezası İddiası

TAKİP ET

Şinzo Abe'yi Nara'da miting konuşması sırasında vurarak öldüren Tetsuya Yamagami ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam ediyor.

Japonya'da en uzun süre başbakanlık görevinde bulunan Şinzo Abe geçen Cuma günü Nara kentinde yaptığı konuşma sırasında vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. 

Eski Japon Başbakanı Şinzo Abe'ye Suikast



Şinzo Abe'yi vuran Tetsuya Yamagami, olay yerinde gözaltına alınmıştı.


Tarikat İddiası


Japon medyasına göre, işsiz olan ve komşuları tarafından "sessiz biri" olarak tanımlanan Yamagami polise verdiği ifadesinde "Annem bağış yaptığı dini grup nedeniyle iflas etti. Onu parmaklarında oynattılar" demiş ve Abe’nin de bu dini grubu desteklediğini düşündüğü için hedef aldığını söylemişti.

Şinzo Abe Suikastı 'Dini Bir Örgüt Nedeniyle Gerçekleştirildi' İddiası


Japonya bugün Şinzo Abe suikastının gölgesinde sandığa gidiyor.

Saldırganın akıbeti ile ilgili olarak Yamagami’nin idam edilmesinin gündemde olduğu belirtildi.

Alman Bild'e konuşan Japon kültürü ve Japonya uzmanı Dr. Takuma Melber, "Japonya’da idamı destekleyenler açıkça çoğunlukta. Ülkenin nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u idam cezasına karşı. Abe’yi öldüren saldırganın asılarak idam edilmesi muhtemel. Abe’nin büyük bir devlet adamı olması sebebiyle bu suça karşılık ölüm cezasının istenmesinden başka bir seçenek göremiyorum" dedi.

Melber, "Siyaseti iki yıl önce bırakmasına rağmen halen siyasette etkisi vardı. Başbakanın en önemli danışmanlarından biriydi” ifadesini kullandı. Melber, "Bu aynı Almanya’da Angela Merkel’in vurulması gibi bir şey. Abe’nin etkisi dolayısıyla Yamagami’ye idam cezası verilmesine halkın büyük çoğunluğu destek verecektir" yorumunu yaptı.

şinzo abe shinzo abe suikast japonya shinzo abe suikastı tetsuya yamagami