Sıradaki Herkesi Selamlayarak Geçen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Görmezden Geldi

TAKİP ET

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un cenaze töreninde bulunan herkesi selamlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu görünce kafasını çevirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski başbakan Yıldırım Akbulut için Türkiye Büyük Millet Meclisinde devlet töreni düzenlendi. Daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirilen Akbulut’un cenazesi, defnedilmek üzere Devlet Mezarlığı’na götürüldü.

Cenaze törenine katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören alanına girerken alandaki herkesi selamladı ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmezden geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski Başbakan, eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar gibi pek çok siyasinin katıldığı cenaze namazı sonrasında konuşan Erdoğan, “Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, cennetiyle müşerref kılsın. Yıldırım Bey devletin birçok kademelerinde değişik görevler aldı. En son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi’nde beraber çalıştık. Tabii Yıldırım Bey’in en büyük özelliği tevazu idi, mütevazi idi. Bu tevazuundan hiçbir an sapmadı ve düşüncelerini, bütün tecrübelerini bizlerle İstişare Konseyi’nde de paylaşmak üzere kendisinden gerçekten çok çok istifade ettik” dedi.

 

cenaze erdoğan recep tayyip kemal kılıçdaroğlu selam yıldırım akbulut