Sırbistan Cumhurbaşkanı: NATO'ya girmeyeceğiz

TAKİP ET

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan'ın NATO'ya girmeyeceğini açıkladı.

Seçim kampanyaları için Vranje şehrinde bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, burada yaptığı açıklamada, "Sırbistan NATO’ya girmeyecek. Ülkemiz kendi hava sahasını korumaya devam edecek. Yeterli askerimiz var ve kendi çocuklarımızı kendimiz koruyacağız." ifadesini kullandı.

15 Mart 2022 08:54

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, "başkalarının" ülkeye getirebilecekleri şeylerden korktuğunu dile getirerek Kosova ve Metohiya'daki Sırpların arkasında olduklarını belirtti.

Vucic, Sırp halkının yaklaşmakta olan seçimlerde doğru kararı vereceğine emin olduğunu vurguladı ve konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "Seçimler çocuk oyuncağı değil. Mevzu, birini sevip sevmemeniz değil. Mevzu, çocuklarınızın geleceğini garanti altına alıp almak istemediğiniz."
 

Seçimler 3 Nisan'da Yapılacak


Sırbistan Meclis Başkanı İvica Dacic, 3 Nisan'da halkın Sırbistan’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gideceğini ilan etmişti.

Yapılacak seçimlerde, iktidardaki Sırbistan Sosyalist Partisi ve Sırp İlerleme Partisinin mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’i destekleyeceğini duyurmuştu.

2 Nisan 2017'de yapılan Sırbistan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Vucic kazanmıştı.

Sırbistan'da yapılan son seçimlerde Boşnak ve Macar nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerde de sandıktan Vucic birinci çıkmıştı.

Buna karşın, 27 Kasım 2021'de Sırp halkı, hükûmet politikalarını eleştirmeleri sebebiyle sert polis müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Sırbistan'da Hükümet Karşıtı Protestolar: Polisten Sert Müdahale



Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Sırplar, işgalci Rusya'ya destek eylemi düzenlemişti.

Sırbistan'da Rusya'ya Destek Eylemi Düzenlendi

sırbistan nato sırp Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Aleksander Vucic aleksander vucic serbia sırplar