Sırbistan'dan Kosova'ya Uyarı: Bir Kıvılcım Yeter

TAKİP ET

Sırbistan Savunma Bakanı Miloş Vuçeviç, Kosova'daki durumun gergin olduğunu ve Priştine'nin anlaşma yapmak istemediğini söyledi.

Sırbistan Savunma Bakanı Vuçeviç yerel bir televizyon kanalında, Kuzey Kosova'daki atmosferin gergin olduğunu ve bir kıvılcımın her şeyi tutuşturmak için yeterli olduğunu söyledi belirtti.

Son günlerde Kuzey Kosova'da yaşanan patlamalar hakkında konuşan Sırp Bakan, "Bu bizi şaşırtmamalı çünkü Priştine her zaman durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik davranıyor. Tek bir anlaşma bile kabul edilmiyor. Ayrıca bu, Sırplara hoş karşılanmadıklarına ve bunun da sarılmaması gerektiğine dair açık bir mesaj." sözlerini kullanarak Kosova yönetiminin anlaşmaya varmayacağını ifade etti. 

Kosova'da Sırplara yönelik etnik ayrımcılık yapıldığını iddia eden Vuçeviç, Priştine'deki geçici kurumların amacının Kosova'yı kalan az sayıdaki Sırp'tan temizlemek olduğunu söyledi. Yakın zamanda ciddi çatışmalar yaşanabileceğini söyleyen Sırp Bakan, "Durumu kontrol etmek çok zor, insanlar elektrikleniyor, bu pogrom uzun süredir devam ediyor ve her diyaloğu anlamsız kılıyor." dedi. 

sırbistan kosova çatışma savaş tehdit