Sırbistan Nerede? Sırbistan Vize İstiyor mu? Sırplar Hristiyan mı?

TAKİP ET

Sırbistan ve Kosova arasındaki gerginlik sürüyor. Sırbistan hakkında en çok merak edilenler...

Sırbistan Nerede?

 

Sırbistan, Büyük Macaristan Ovası ile Orta ve Batı Balkan Yarımadası'nın bir bölümünü kapsayan Güneydoğu Avrupa'da karayla çevrili bir ülkedir. Kuzeyde Macaristan, doğuda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Kuzey Makedonya ve Kosova, batıda Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Karadağ ile komşudur.

 

Sırbistan’ın Başkenti Neresi?

 

Sırbistan, Avrupa'nın güney bölgesinde yer almakta ve diğer birçok Avrupa ülkesiyle sınırlarını paylaşmaktadır. Sırbistan'ın başkenti aynı zamanda Sırbistan'ın en büyük şehri olan Belgrad'dır. Coğrafi büyüklük olarak, yaklaşık 30.000 mil karelik arazisi ile dünyanın 111. en büyük ülkesidir.

 

Sırbistan’ın Nüfusu Ne Kadar?

 

Sırbistan'ın yaklaşık 7 milyon nüfusu var ve onu dünyadaki nüfus bakımından 104. en büyük ülke yapıyor.

 

Sırpların Kökeni Nedir?

 

Diğer Avrupa ülkeleri gibi, nüfus da çoğunlukla homojendir, vatandaşların yaklaşık %90'ı Sırplarla özdeşleşir ve Macar, Roman ve Boşnaklar da dahil olmak üzere farklı etnik kökenlerin dağılmasıyla tanımlanır.

 

Sırplar Hristiyan mı?

 

Ülke, dini açıdan da homojendir ve nüfusun yaklaşık% 85'i Sırp Ortodoks Kilisesinden ayrı olarak tanımlanır. Diğer önemli dini gruplar arasında halkın yaklaşık %10'unu oluşturan ve esas olarak Voyvodina eyaletinde yoğunlaşan Roma Katolikleri yer alıyor. Ülkenin dini takipçilerinin sırasıyla %1 ve %3'ünü oluşturan Protestanlar ve Müslümanlar da bulunabilir.

 

Sırbistan Vize İstiyor mu?

 

Umuma mahsus pasaport taşıyan Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla alınan ülkeye yaptıkları seyahatleri süresince vizeden muaftır.

Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport taşıyan Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla alınan ülkeye yaptıkları seyahatleri süresince vizeden muaftır.

 

sırbistan sırp sırplar sırb Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic deplasmanda sırbistan sırbistan cumhurbaşkanı kosova Kosova Başbakanı Avdullah Hoti Kosova boşnak boşnaklar