Sivas Halkı, Keneviri Çok Arzu Etti: Bu Saatten Sonra Top Sivaslılarda

TAKİP ET

Sivas'ta kenevir ekimi başlatılmasına ilişkin Vali Salih Ayhan, "Sivas halkı, keneviri çok arzu etti" dedi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise "Bu saatten sonra top Sivaslılarda" diyerek ilginç bir yorum yaptı.

Türkiye’de kenevir üretimine izin verilen 20’nci ilimiz olan Sivas’ta, ilk ekim yapıldı. Kent merkezindeki Valilik binasında üreticilerle imzalanan sözleşmeli kenevir üretim protokolünün ardından Sivas Bölge Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü karşısındaki alanda ilk kenevir ekimi yapıldı.

DHA'nın haberine göre programa Sivas Valisi Salih Ayhan, AKP Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve üreticiler katıldı.

"SİVAS HALKI ÇOK ARZU ETTİ"

Vali Ayhan, Sivas'ın tarım potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Temel hedefimiz hem tarımsal verimliliği arttırmak hem de ürün çeşidini daha da genişletmek. Bugün de Sivas, tarihî günlerinden birini yaşıyor. Hakikaten özel önemi olan, katma değeri yüksek olan, birçok sektörde ana hammadde olarak kullanılan, Sivas’ın potansiyeline değer katacak kenevir için sahada bir ekim gerçekleştiriyoruz. Sivas halkı, keneviri çok arzu etti ve istedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve bakanlık genelgesiyle Sivasımız da kenevir ekilebilir alanlar içerisinde 20’nci il oldu. Bu üretimi isteyen Sivas halkının üretime karşılık vermesi gerekiyordu. Bunun için de İl Özel İdaremiz ve İl Tarım Orman Müdürlüğümüz sahada çalışmalar yaptı. Çiftçilerimiz bilinçlendirildi ve ilk tohumlarını da şu an birlikte atıyoruz. Seneye hedefimiz bin dekar üretim. Sözleşmeli üretim modeli ile üretilen kenevirler ilgili sektörlere aktarılacak"

"ARTIK TOP SİVASLILARDA"

Bu süreçte ilde görev yapan herkesin elini taşın altına koyduğunu söyleyen Sivas Belediye Başkanı Bilgin ise şu ifadeleri kullandı:

"Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 100 dönümlük alanı ekiyor. 70 dönümü ise çiftçilerimiz ekiyor. Yerel yöneticiler irade koyuyor. SİVTAŞ bünyesinde alım garantisi veriyor. İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz tohumunu veriyor. Böyle bir ortamda yukarıdan aşağı, Cumhurbaşkanımızdan yerel yönetime kadar herkes üzerine düşeni yapıyor. Bu saatten sonra top Sivaslılarda"

Sivas kenevir kenevir ekimi Semiha Ekinci Hilmi Bilgin Mehmet Kul Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sivas Valisi Salih Ayhan