Sivas Katliamı'nın Faili Vahşi Mürteci Ahmet Turan Kılıç Öldü

TAKİP ET

Mürteci Yeni Akit gazetesi mürteci katil Ahmet Turan Kılıç'ın ölümünü "Sivas mazlumu Ahmet dede Hakk'a yürüdü" ifadeleriyle bildirdi.

2 Temmuz 1993 günü Sivas Madımak Oteli'nin içerisinde bulunan birçok sanatçı ve yazarla birlikte yakılarak 33 insanın hayatını kaybetmesine neden olan mürteci saldırı tarihe "Sivas Katliamı" olarak geçti.

Saldırıyı yapan gözü dönmüş mürtecilerden oluşan kalabalık "Kahrolsun Laiklik", "Yaşasın Şeriat" ve "Laik Düzen Yıkılacak" gibi gerici sloganlar atıyor, 33 insanın yanarak ve boğularak hayatını kaybetmesine neden olan yangın için ise "Allah'ım bu senin ateşin" diye haykırıyordu.

O saldırıyı yapan vahşilerden biri olan mürteci Ahmet Turan Kılıç'ın 87 yaşında öldüğü bildirildi. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş olan mürteci vahşi Ahmet Turan Kılıç, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ocak 2020'de affedilmiş ve tahliye olmuştu.

Mürteci Yeni Akit Haberi Böyle Duyurdu

AKP'nin onmaz savunucularından ve gerici propagandanın merkezi olarak bilinen Yeni Akit gazetesi Kılıç'ın ölümünü şu ifadelerle bildirdi: 

"Sivas'ta yaklaşık 10 gündür özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Kılıç, yapılan tüm müdahaleye rağmen dün saat 05.00 sıralarında vefat etti. Kılıç için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Ardından dualar eşliğinde Yukarı Tekke Mezarlığına defnedildi. Sivas olayları davasında aldığı idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürülen ve 27 yıl suçsuz yere cezaevinde yatan Ahmet Turan Kılıç, hasta ve yatalak olduğu gerekçesiyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın affıyla cezaevinden çıkarılmıştı.”

 

Sivas Katliamı'nın Faili ve Katliam Günü 'Laik Düzen Yıkılacak' Sloganları Atan Mürteci Ahmet Turan Kılıç Öldü