Sivas'ta Başıboş Köpek, Anne ve Çocuklarına Saldırdı: 4 Yaralı

TAKİP ET

Sivas'ta misafirliğe giderken sokakta başıboş köpeğin saldırısına uğrayan anne ve çocukları yaralandı.

Sivas’ta misafirliğe giderken köpeğin saldırısına uğrayan Nesrin Bektaş ile çocukları Aysima (7) ve İkra Bektaş (3) yaralandı. Köpek, olaya müdahale eden İsa Demir’i de ısırırken, yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.


Anne ve çocukları misafirliğe gittikleri sırada, yolda yürürken köpek saldırdı. Çocuklarını korumaya çalışan anneye ve oradan geçerken olaya müdahale eden mahalleliye de saldıran köpek, çevredekilerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

İhbar ile olay yerine giden belediye ekipleri ise bölgedeki bir apartmana giren köpeği yakalayıp, hayvan barınağına götürdü. Çipli olduğu belirlenen köpeğin sokağa terk edilip, edilmediği ile ilgili çalışma başlatıldı. Saldırıya uğrayanların, sahibinin bulunması durumunda şikayetçi olacakları belirtildi. Bu arada saldırı, çevredeki başka bir apartmanın güvenlik kamerasına da yansıdı.

'Çocukların Bağırmalarını Duyunca Balkondan Atladık'

Çocukları köpeğin saldırısından kurtaran mahalleli, “Mutfakta çay içiyordum. Saldırıya uğrayanlar kız kardeşimin üst katında oturuyor. Kız kardeşim bağırınca birinci kattan aşağı atladık. Köpek çocuğu kolundan tutmuştu. Mecbur dayanamadım. Üzerimdeki kemeri çıkardım. Ondan sonra köpek bana saldırdı. Eniştem süpürgeyle karşılık verince beni bıraktı, yine çocuğa gitti. Ondan sonra apartmana gitti. Kimin köpeği olduğunu bilmiyoruz. Ama biz sahibinden şikayetçiyiz. Çocukların bağırmalarını duyunca vicdanım el vermedi” dedi.
 

'Biz Daha Köpeği Görmeden Hemen Bize Koşup Saldırdı'

Çocukları kurtarmak için müdahale eden bir başka mahalleli ise “Yumruk salladım köpeğe bırakmadı. Sonra baktım elini ısırdı. İnanılmaz derecede saldırıyordu” diye konuştu.

Köpeğin saldırısını gözyaşlarıyla anlatan anne, “Biz misafirliğe gidiyorduk. Biz daha köpeği görmeden hemen bize koşup saldırdı. Yüzüme zarar verdi. Çok korktum" dedi. (DHA)

sivas sokak köpeği saldırı başıboş köpek