Sivas'ta Başıboş Köpek Saldırısı: 9 Yaşındaki Kız Çocuğu Ölümden Döndü

TAKİP ET

Sivas Şarkışla'da 9 yaşında bir kız, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Yıldırım Mahallesi'nde meydana gelen olayda 9 yaşındaki Belinay Özbek, evinin önünde oynadığı sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

7 köpeğin saldırısına uğrayan Özbek, vücudunun 12 yerinden ısırıldı. Vatandaşların müdahalesiyle kız çocuğu köpeklerin parçalamasından zorlukla kurtulurken olayın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük Belinay'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Belinay Özbek'in kangal köpeği yetiştiriciliği yapan babası İsmail Özbek, "Bunun sorumluları hayvan severler derneği neredesiniz? Belediye olarak görevinizin başında olmalısınız. Bu sürekli devam eden bir olay. Birilerinin bu olayı anlaması için illaki köpekler tarafından çocuklarının ısırılması mı gerekiyor.Yeter artık, bu kaçıncı olay bir çocuğun canı bu kadar mı kıymetsiz" açıklamasını yaptı.

"Bizim buradaki şikayetimizin en büyük konusu köpekler değil, onların sahipleri. Bakamayacağınız bir köpeği niye alıyorsunuz?" diyen Özbek, "Benim de köpek çiftliğimde 100 tane köpeğim var, neden kimseyi ısırmıyorlar? Çünkü almışsam bakmakla yükümlüyüm. Köpekler de cezasını çekecek ama onlara o komutu veren o şekilde yetiştiren insanlar da çekecek" ifadelerini kullandı.

sivas şarkışla başıboş köpek saldırısı 9 yaşındaki kız çocuğu ölümden döndü belinay özbek ismail özbek