Sivas Valisi: Aşı Olmayanlarla İlgili Farklı Adımlar Atılabilir

TAKİP ET

Sivas Valisi Salih Ayhan, "artık bu defteri kapatmak için" herkesin aşı olması gerektiğini söyleyerek "Eğer bu şekilde devam ederse aşı olmayanlarla ilgili belki farklı adımlar atılabileceği görülmektedir" dedi.

İl Pandemi Kurulu Değerlendirme Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, Kurban Bayramı nedeniyle yapılan ziyaretler nedeniyle vaka sayılarının arttığını belirterek "İlimizde de vaka sayılarımızda bir kıpırdanma oldu. Normalleşme döneminde ilimizin durumunu değerlendirecek olursak, 10 Temmuz – 16 Temmuz dönemi (100 binde) vaka oranımız 60,56 olarak gerçekleşti. 17 Temmuz – 23 Temmuz dönemi ise (100 binde) vaka oranımız 69,98 olarak gerçekleşti. Nüfusumuzun yaklaşık 3 kat arttığını söyleyebilirim. Buna bağlı olarak da ilimizde vaka sayılarında bir kıpırdanma oldu. Toplam 600 bin doz aşı yaptık. Günlük vaka ortalamamız 60 ile 50 bandındaydı. Şimdi neredeysen 80-90’a çıktı. Artış başladı. dolayısıyla burada bir artış söz konusu ama kontrol edilebilir durumda" ifadelerini kullandı.

Aşı olmamanın yalnızca bireysel sorumluluk değil toplumsal da bir sorumluluk olduğunu belirten Vali Ayhan "Aşı olmamak kul hakkı” diye konuştu.

"Tekrar yeni kısıtlamalara gitmemek, tekrar yeni travmalar yaşamamak artık bu defteri kapatmak için herkesin sorumluluk alması herkesin aşı olması gerekmektedir" diyen Ayhan, "Yakında eğitim öğretim faaliyetleri de başlayacak. Eğer bu şekilde devam ederse aşı olmayanlarla ilgili belki farklı adımlar atılabileceği görülmektedir" şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Aşı Olmayanlarla İlgili Farklı Adımlar Atılabilir