Siyahi Aday Göstermeyen Altın Küre İçin Çağrı Yapan Scarlett Johansson'a Tom Cruise'dan Destek

TAKİP ET

Scarlett Johansson'ın, üyeleri arasında siyahi olmadığı için Hollywood Yabancı Basın Birliği'nden çekilme çağrısına destek veren Tom Cruise, aldığı ödülleri geri verme kararı aldı.

Dünyaca ünlü oyuncu Scarlett Johansson ve Amerikalı oyuncu, film yönetmeni, yapımcı ve senaryo yazarı Mark Ruffalo, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) tepki gösterdi. Ödül töreninde siyahi adaylara yer vermeyen Basın Birliği için sektör çalışanlarına 'çekilme' çağrısı yapan Johansson ve Ruffalo'ya Tom Cruise'dan destek geldi.

Cruise, birlik (HFPA) üyeliğindeki çeşitlilik eksikliğini çevreleyen tartışmaları protesto etmek için Born on the Fourth of July, Jerry Maguire ve Magnolia filmleriyle kazandığı üç Altın Küre ödülünü geri verme kararı aldı.

Cruise'nin bu kararından sonra NBC, 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayımlamayacağını açıkladı.

NBC, yaptığı açıklamada, “Bu büyüklükteki değişiklik zaman ve çaba gerektirir ve HFPA’in bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını uyguladığını varsayarsak, ödül törenini 2023’te yayınlayacağımızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Scarlett Johansson Tom Cruise Mark Ruffalo altın küre ödül siyahi aday