Siyaset O Kahvaltıyı Konuşmaya Devam Ediyor

TAKİP ET

Demirtaş'ın Akşener'e yönelik 'kahvaltı' çıkışı, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Akşener'in cevabını değerlendiren Demirtaş, "Tartışmak her zaman iyidir" dedi.

Medyascope'tan Ruşen Çakır'ın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Selahattin Demirtaş ile gerçekleştirdiği röportajla ortaya çıkan 'kahvaltı' polemiği sona ermek bilmiyor.

Demirtaş'ın siyasi partiler ve liderler arasında kurulması gerektiğini düşündüğü diyalogu açıklarken "Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım'ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim" örneğini vermesi siyasette yeni bir başlık açtı.

Bu röportajdan bir gün sonra Fox TV'deki Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e İsmail Küçükkaya, 'söz konusu ifadelere ilişkin görüşlerinin ne olduğu' sorusunu yöneltti. Akşener de bunun üzerine "Güneydoğu'da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu'nun böyle bir özelliği var" yanıtını vermişti.

Akşener'in yanıtını değerlendiren Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdani duruşumu ortaya koydum."

selahattin demirtaş başak demirtaş kahvaltı meral akşener hdp iyi parti ruşen çakır ismail küçükkaya