Siyasetçilerden Gazze'deki Hastane Saldırısına Tepki: İsrail, İnsanlığa Karşı Suç İşledi

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği saldırıya Türkiye'deki partiler ve siyasetçiler tepki gösterdi.

İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'nde hastaneye düzenlediği saldırıda 500 kişinin öldüğü açıkladı. Saldırıya Türkiye'deki çok sayıda politikacı ve siyasi parti, sosyal medyada yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi.

"Bunun Adı Katliam"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!" şeklinde paylaşım yaptı.

"Netanyahu Terörünü Durdurun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'İsrail'in terörle mücadele edeceği beyanıyla başlattığı savaşın artık bir savaş olmaktan çıktığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun terörü haline geldiğini' belirtti.

Bir devletin savaş stratejisinde hastane bombalamanın olmadığını vurgulayan Akşener, "Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Açık Bir Savaş Suçu"

İsrail'in savaş suçu işlediğini belirten Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir" dedi.

Saadet Partisi'nden Eylem Kararı

Saadet Partisi ise eylem kararı aldı. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Büyük Vahşet! İşgalci katil İsrail, Gazze'de hastane bombaladı, yüzlerce masum Filistinli hayatını kaybetti! Bütün milletvekillerimizle, katillerin ülkemizdeki büyükelçiliği önünde saat 22.30'da toplanacak, bu vahşete karşı duracağız" denildi.

kemal kılıçdaroğlu ali babacan meral akşener Filistin israil