'Siyasetin Sırası mı?': Afet Bölgesinde Cami Avlusunda Miting Yapan Erdoğan Muhalefeti Eleştirdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onlarca vatandaşımızın öldüğü, yaralandığı ve kaybolduğu afet bölgesine giderek cami avlusunda miting yaptı.

Onlarca insanımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve kaybolduğu afet bölgesine giderek cami avlusunda miting yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan buradan muhalefeti eleştirdi.

"Ne yangın bölgelerine giderler, ne sel bölgelerine giderler... Sadece oturdukları yerden gazet okurlar" diyen Erdoğan orman yangınının ardından gittiği Marmaris'te vatandaşlara çay fırlatmış, henüz yangın söndürülmemiş olmasına rağmen itfaiye araçları dahi Erdoğan'ın konvoyu için durdurulmuştu.

CHP: Sanki Sel Felaketine Gelmemiş de Mitinge Gelmiş, Seçim Çalışmasına Gelmiş Gibi Konuştu

Erdoğan'ın sel felaketi yaşanan ilçeye gelerek cami avlusunda miting yapmasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise "Sayın Erdoğan az önce Bozkurt’a geldi. Biz de Bozkurt’tayız. Bir konuşma yaptı. Konuşmayı cami avlusunda yaptı. Gerçekten çok şaşkınım. Cami avlusunda miting yaptı. Sanki sel felaketine gelmemiş de sanki mitinge gelmiş, seçim çalışmasına gelmiş gibi konuştu. Yine ‘onlar’ dedi, ‘biz’ dedi. Siyaset yaptı.

Yahu böyle bir günde siyaset yapılmaz. Niye siyaset yapıyorsunuz? Gelmişsiniz, burada sel felaketi yaşanmış. İnsanlar selden etkilenmişler Sayın Erdoğan. Ne kadar başarılı olduğunu söyledi. Allah aşkına… Hala kayıp insanlar var. Kayıp insanlar varken, onların cenazeleri daha yerlerdeyken, bulunamazken, nerede olduğu belli değilken…

Bu nasıl bir anlayıştır ki burada siyaset yapıyorsunuz? Hiç mi saygınız yok insanlara? Bu kadar mı vicdanınız köreldi, bu kadar mı kalbiniz taşlaştı Sayın Erdoğan? Allah aşkına… Bura siyaset yeri değil. Geldiniz yine Bozkurt’ta siyaset yaptınız. Ayrımcılık yaptınız. ‘Onlar’ dediniz, ‘biz’ dediniz.

Oy devşirmeye çalışıyorsunuz. Oy zamanı mı ya? Allah aşkına… İsyan ediyorum.  Oy zamanı mı ya?Yazık gerçekten yazık. Üzülüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, böyle bir Cumhurbaşkanlığı’nı hak etmiyor. Gerçekten hak etmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İşime Gelen Her Şey Mübah İşime Gelmeyince 'Siyasetin Sırası mı?' Erdoğan Afet Bölgesinde Cami Avlusunda Miting Yaptı