Siyasi Partilere ''Parasal'' Düzenleme

TAKİP ET

Yeni düzenlemeye göre siyasi partiler, edindikleri bin beş yüz lirayı aşan taşınır mal ve değerleri Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirecek.

Resmi Gazete’de, Siyasi Partiler Kanunu’nda partilerin kesin hesabı ve denetimini düzenleyen 74’üncü maddenin güncellendiği bilgisi verildi. Güncellemelere göre siyasi partiler  edindikleri bin beş yüz lirayı aşan taşınır mal ve değerleri Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmek zorunda olacak.

“Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 1’inci maddesi “Siyasi Partiler Kanunu’nun 74’üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ‘yüz milyon lirayı aşan’ ibaresi, ‘bin beş yüz lirayı aşan’ şeklinde değiştirilmiştir” şeklinde güncellendi. 

Siyasi Partiler Kanunu’ndaki 74. Madde şu şekilde:

“Siyasi partilerin genel başkanları, karara bağlanarak birleştirilmiş bulunan kesin hesap ile parti merkez ve bağlı ilçeleri de kapsayan iller teşkilatının kesin hesaplarının onaylı birer örneğini Haziran ayı sonuna kadar Anayasa Mahkemesine ve bilgi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına vermek zorundadırlar. Bu belgelere, ilgili siyasi partinin aynı hesap döneminde edindiği taşınmaz ve değeri yüz milyon lirayı aşan taşınır malların, menkul kıymetlerin ve her türlü hakların değerleri ile edinim tarihlerini ve şekillerini de belirten listeleri eklenir.”

resmi gazete siyasi parti parasal düzenleme bin beş yüz mal varlık mahkeme bildirme