Siyasiler Hayatını Kaybeden Osman Durmuş'u Unutmadı

TAKİP ET

73 yaşında hayata veda eden eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş için TBMM'de düzenlenen tören CHP, İYİ Parti, MHP ve AKP'den isimler katıldı. Siyasiler, gerçekleştirdikleri açıklamalarla da Durmuş'a rahmet diledi.

MHP'nin parçası olduğu koalisyon hükumetinde Sağlık Bakanı olarak görev alan eski Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, beyin kanaması geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede vefat etti. 73 yaşında hayata veda eden Durmuş için TBMM'de tören düzenlendi.

Ülkücü camianın sevilen isminin vefat haberinin ardından birçok siyasi, yaptığı açıklamalarla Durmuş'u andı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "57. Cumhuriyet Hükumetinin yiğit Sağlık Bakanı ve değerli ağabeyimiz Sn. Osman Durmuş'un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Durmuş'u "Eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş'a yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Biz onu atak ve cesur bir devlet adamı olarak tanıdık, saydık ve sevdik. Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun, inşallah" mesajıyla andı.

Bir başka İYİ Partili isim Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise TBMM'de düzenlenen törenin ardından "Önceki dönem sağlık bakanlarımızdan Osman Durmuş'u ebedi istiratgâhına uğurladık. Mekânı cennet olsun. Yiğit adam. Uğurlar ola" paylaşımında bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de Durmuş'u anmak için yaptığı sosyal medya paylaşımında "Memleketimize önemli hizmetleri bulunan eski Sağlık Bakanımız Dr. Osman Durmuş'u kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

TBMM'de düzenlenen törene katılım sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akabinde partisinin grup toplantısında "Az önce değerli bir siyasetçiyi, Osman Durmuş'u sonsuzluğa uğurladık. Ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

kemal kılıçdaroğlu chp osman durmuş