Siyasiler KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı Tebrik Etti

TAKİP ET

KKTC'de ikinci tur neticesinde Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar, Türkiye'de de siyasi parti liderleri tarafından tebrik edildi.

Siyasi parti liderleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turu sonuçları ile göreve gelen UBP lideri Ersin Tatar'ı sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tebrik etti.

"Gönlümüz Kıbrıs'ın İyiliğinden Yana"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin sonuçlarının netleşmesinin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün tamamlanan seçimlerde, KKTC Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Ersin Tatar'ı kutluyor, Sayın Mustafa Akıncı'ya da bugüne kadar sürdürdüğü görev nedeniyle teşekkür ediyorum. Gönlümüz, her daim Kıbrıs'ın iyiliğinden yana; sonuçlar Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun."

"Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Tatar'ı tebrik ettiği paylaşımı şöyle:

"KKTC’de yapılan seçim sonucunda, Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar Bey'i tebrik ediyorum. Sonucun; KKTC’nin siyasi, ekonomik geleceğine ve ülkemizle olan ilişkilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her zaman her yerde söylediğimiz gibi; Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak."

Karamollaoğlu'ndan Tebrik

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya paylaşımı:

"Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen seçimler sonucunda, KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarının başta Kıbrıslı kardeşlerimiz ve ülkemiz olmak üzere coğrafyamızın tamamına hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

temel karamollaoğlu saadet partisi sp meral akşener iyi parti kemal kılıçdaroğlu chp cumhuriyet halk partisi ersin tatar ubp ulusal birlik partisi kktc kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Tatar'ı tebrik etti